SARADNICI

Dr filozofskih znanosti, Lamija Neimarlija

(1987., Zenica, BiH)

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu doktorirala i stekla zvanje Doktor filozofske znanosti. Na istom Fakultetu stekla je zvanje bakalaureat filozofije i komparativne književnosti 2009., a dvije godine poslije zvanje magistra filozofije – znanstveni smjer.

Bila je članica znanstveno-istraživačkog inkubatora ZINK, volontirala je u filozofskom društvu „Theoria“ na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, radeći na realizaciji i promociji njihovih projekata. Objavljuje tekstove u znanstvenim časopisima, časopisima za kulturnu, društvenu i umjetničku kritiku, te sudjeluje u evropskim programima i projektima za razmjenu studenata/tica (DAAD, WUS Austria).

Učestvuje u projektima koji promiču kritičku diskusiju i pisanje o društveno-političkoj zbilji ili djelima savremene umjetnosti („Criticizethis!“, „Puls demokratije“), volontira u Omladinskoj novinskoj asocijaciji BiH kao članica redakcije časopisa „Karike“. Tokom navedenih angažmana nastaju brojni kritički prikazi književnih djela, društveni i politički komentari, eseji koji su objavljeni u domaćim časopisima, ali i u medijima u regiji.

Jedna je od osnivateljki Udruženja dobitnika Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu. U periodu od 2013. do 2016. bila je potpredsjednica Udruženja.

Tokom studija bilježi izuzetne rezultate zbog čega je dva puta nagrađena „Zlatnom značkom Univerziteta u Sarajevu“ (2009. i 2011.), dobitnica je „Plakete Filozofskog fakulteta u Sarajevu“ (2009.), bila je najbolja studentica u kategoriji izuzetno nadarenih studenata/ica stipendiranih iz fonda „Suada Dilberović“, a primila je i počasno priznanje  fondacije “Karim Zaimović” (2008.).

Od marta 2013. zaposlena je kao asistentica za oblast Estetika na Akademiji likovnih umjetnosti Sarajevo, te je 2017. promovirana u zvanje Više asistentice.

E-mail: l.krsic@alu.unsa.balamijakrsic@gmail.com

 

Sinhro.rs
o književnosti i kulturi čitanja

Sinhro.rs - 180x150

U namjeri što kvalitetnijih misaonih i angažmana širom regiona, stupili smo u saradnju sa Sinhro.rs.

Svaka knjiga ima dve priče.

– O književnosti i kulturi čitanja –

Sinhro.rs je medij posvećen sistematizovanju i agregaciji tekstova, multimedijalnog materijala i linkova iz književnosti. Pratimo aktuelne novosti i intervjue, najavljujemo književne događaje i nova izdanja knjiga, pišemo o knjigama, književnosti i kulturi čitanja.

Osnovni ciljevi portala su: informacija, edukacija i kreacija.

Sinhro.rs je mesto hipertekstualnog ukrštanja, polazna tačka za dalja putovanja, ili samo usputna stanica.

© 2015. Sinhro.rs

E-mail: kontakt@sinhro.rs

 

ANTIKVARIJAT RAMAJANA

antikvarijat_ramajana

Miroslav Gojković je profesor filozofije i sociologije i veliki zaljubljenik u knjigu. Ljubav prema antikvarnicama još otkako je bio dijete pretočio je u svoj sopstveni biznis – Antikvarijat Ramajana sa sjedištem u Banjoj Luci poznat je širom regiona, a više možete saznati u nastavku:

Antikvarijat Ramajana se nalazi u Aleji Svetog Save 70 u Banjaluci, na pola puta između Pozorišta i studentskog kampusa.

U ponudi imamo mnoštvo rasprodanih i rijetkih izdanja, mnogo starih, rijetkih i antikvarnih knjiga, stručne literature iz svih oblasti društvenih i prirodnih nauka, domaće i strane književnosti, novih knjiga svih izdavača iz regiona i sl.

Nabavljamo knjige po narudžbi.

Takođe i otkupljujemo knjige, kako pojedinačne tako i kućne biblioteke.

Radno vrijeme:

radnim danima 08:00-20:00

subotom 08:00-15:00

nedjeljom ne radimo

Kontakt:

telefon: 064 44 04 922

info@antikvarijatramajana.com

 

Ivan Dinić

ivan_dinic

Ivan Dinić je po zanimanju proizvodni menadžer (Tehnološkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina), zaposlen u Ministarstvu pravde BiH, živi u Sarajevu. Nagomilano iskustvo na poslovima odabira, korigovanja i lekturisanja tekstova,  kategorizacije i analitike posebnih upravnih postupaka na nivou BiH, te razmatranja, analiza i marketinški promišljenih poteza na poslovima komercijaliste, urednika i novinara, Dinić će usmjeriti na autorski angažman i književno-filozofske forme tekstova.

“Najveću dubinu i nadublje odjeke poseduju one knjige koje su teške za čitanje, naizgled hermetički zabarakidane sa kojima se teškom mukom probijamo kroz gusto i opasno šipražje od značenja i forme, zato što za savladavanje masivnih planinskih lanaca takvih tekstova moramo dati celog sebe, integrirati celo svoje iskustvo svesti i svo svoje sebstvo oličeno u svoj punoći kako svoje individualnosti tako i svoje kolektivnosti da bi imali i najmanju šansu da nam se otvore.”

Iz: Izjava za štampu Leonida Brežnjeva Generalnog Sekretara Sovjetskog saveza
data pod uticajem njegovih bliskih saradnika
, Ivana Dinića

Za sve informacije možete mu se obratiti putem e-mail adrese: ivandinic1978@gmail.com.

 

Advertisements