O nama

Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja ΣΟΦIΑ  je nastalo sa željom da oplemeni i proširi kulturno stvaralaštvo. S tim u vezi, trudićemo se da u najboljem mogućem svjetlu prikažemo doprinos naših mladih ljudi, ali i onih malo starijih, koji su do sada, a tek će da to i urade – dati svoj doprinos kako na području filozofije, umjetnosti, autorskih i sl. tekstova ali i drugih vrsta ostvarenja.

 

Impressum

Web stranica Udruženja za promovisanje kulture i mišljenja Sofia nalazi na na adresi: http://www.udruzenjesofia.wordpress.com
Adresa: Carice Milice 58, 78 000, Banja Luka, BiH
Telefon: +38766133783
E-mail: udruzenjesofia@gmail.com

Naš tim čine:

ČLANOVI

  • Ana Galić
  • Miroslav Galić
  • Danilo Topić
  • Miodrag Živanović
  • Brankica Smiljanić
  • Dejana Bratić
  • Trivun Kalaba
  • Nela Lazić

 

U nastavku pročitajte više o osnivačima i članovima Udruženja Sofia.


OSNIVAČI

Ana Galić, prof.

ana_galic

Ana Galić, osnivač i predsjednik Udruženja Sofia, profesorica filozofije i sociologije, autorka je kratkih priča iz oblasti književnosti, intervjua sa ličnostima iz svijeta umjetnosti i kulture, a zatim i eseja, naučno-istraživačkih radova  i prevoda na području filozofije; pisac, bloger i učesnik u različitim društveno-humanističkim aktivnostima.

Više o Ani pogledajte klikom na: Ana Galić, kao i na: Ana Galić bibliografija.

Mr Miroslav Galić

 

miroslav_galic

Miroslav Galić je magistar filozofije, asistent na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, organizator i učesnik brojnih studentskih konferencija, tehničkih urednik i spoljni saradnik na međunarodnom nivou.

Više o Miroslavu pogledajte na: Miroslav Galić.

Danilo Topić

danilo_topic

Danilo Topić je književnik, mislilac i kritičar savremenih tekovina društva. Autor je romana Devet smrti Moldororovih.

Prof. dr Miodrag Živanović

miodrag_zivanovic

Miodrag Živanović je profesor ontologije i filozofije jezika na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci. Do sada je objavio dvadeset knjiga iz područja filozofije i društvene teorije, te 350 radova u domaćoj i stranoj periodici. Gostovao na više univerziteta u zemlji i inostranstvu. Prevodio Empedokla, Schillera i Jaspersa. Živi i radi u Banjoj Luci.

Više o Miodragu pogledajte na: Miodrag Živanović.

Advertisements