O nama

Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja ΣΟΦIΑ  je nastalo sa željom da oplemeni i proširi kulturno stvaralaštvo. S tim u vezi, trudićemo se da u najboljem mogućem svjetlu prikažemo doprinos naših mladih ljudi, ali i onih malo starijih, koji su do sada, a tek će da to i urade – dati svoj doprinos kako na području filozofije, umjetnosti, autorskih i sl. tekstova ali i drugih vrsta ostvarenja.

 

Impressum

Web stranica Udruženja za promovisanje kulture i mišljenja Sofia nalazi na na adresi: http://www.udruzenjesofia.wordpress.com
Adresa: Carice Milice 58, 78 000, Banja Luka, BiH
Telefon: +38766133783
E-mail: udruzenjesofia@gmail.com

Naš tim čine:

ČLANOVI

  • Ana Galić
  • Mr Miroslav Galić
  • Danilo Topić
  • Prof.dr Miodrag Živanović
  • Brankica Smiljanić
  • Dejana Bratić
  • Trivun Kalaba, ma
  • Nela Lazić

SARADNICI

  • Dr Lamija Neimarlija
  • Ivan Dinić

 

U nastavku pročitajte više o osnivačima i počasnom članu Udruženja Sofia.


OSNIVAČI

 

Ana Galić, prof.

ana_galic

Ana Galić je diplomirana profesorica filozofije i sociologije, trenutno na završetku magistarskih studija iz filozofije. Bavi se filozofijom, prevodilaštvom i izdavaštvom. Živi i radi u Banjoj Luci.

Više o Galić saznaćete klikom na: Ana Galić CVkao i na: Ana Galić Bibliografija.

 

 

Mr Miroslav Galić

Miroslav Galić 1

Mr Miroslav Galić je magistar filozofije, trenutno na doktorskim studijama u Novom Sadu. Galić je stručni saradnik na predmetima Filozofija prirode, Filozofija nauke, Postmoderno mišljenje, Osnovi bioetike i Filozofija tehnike Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, te na predmetima Uvod u filozofiju i Novinarska etika na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci; potpredsjednik Udruženja Sofia, organizator i učesnik brojnih studentskih konferencija, tehnički urednik i spoljni saradnik na međunarodnom nivou.

Više o Galiću pogledajte na: Miroslav Galić.

 

Danilo Topić

danilo_topic

Danilo Topić je književnik, mislilac i kritičar savremenih tekovina društva. Autor je romana Devet smrti Moldororovih, te Soneta.

 

POČASNI ČLAN

Prof. dr Miodrag Živanović

miodrag_zivanovic

Prof. dr Miodrag Živanović je profesor ontologije i filozofije jezika na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci. Do sada je objavio dvadeset knjiga iz područja filozofije i društvene teorije, te 350 radova u domaćoj i stranoj periodici. Gostovao na više univerziteta u zemlji i inostranstvu. Prevodio Empedokla, Schillera i Jaspersa. Živi i radi u Banjoj Luci.

Više o Živanoviću pogledajte na: Miodrag Živanović.

Advertisements